Κατασκευές & Ανακαινίσεις Αθανάσιος Τριαντάφυλλος
 • 211 11 95 501
 • info@astriantafillos.gr
 • Αγ. Γλυκερίας 1, Γαλάτσι, ΤΚ 11147

Ανακαίνιση Μπάνιου

Ανακαίνιση Μπάνιου: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε πριν Ξεκινήσετε

 Έχετε αρχίσει να σκέπτεστε ότι το μπάνιο του σπιτιού σας έχει την ανάγκη ανακαίνισης, παρόλα αυτά δεν είστε ακόμη απόλυτα σίγουροι για το πώς θα πρέπει να κινηθείτε. Μην ανησυχείτε! Το πιο σημαντικό είναι ότι διαπιστώνετε, έστω και σε ένα αρχικό επίπεδο, τις ανάγκες αλλαγών. Δεδομένου ότι το μπάνιο σας είναι ένας χώρος όπου περνάτε αρκετό χρόνο και είναι χρήσιμο στις βασικές ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας, είναι προτεραιότητα να χαρακτηρίζεται από ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κάθε αντικατάσταση στο μπάνιο που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής είναι αναγκαία. Οπωσδήποτε το πιο σημαντικό είναι ο χώρος του μπάνιου σας να χαρακτηρίζεται από καθαριότητα. Από εκεί και πέρα, όμως, το να είναι προσεγμένο ένα μπάνιο σχετίζεται και με την τοποθέτηση νέων υλικών: για παράδειγμα, θα αφήνατε να παραμένει η υγρασία στους τοίχους του μπάνιου; Επιπλέον, γνωρίζετε τί κρύβεται πίσω από μία τέτοια ένδειξη και ποια σειρά εργασιών πρέπει να ακολουθήσετε;

 

 Μην αγχώνεστε! Εφόσον διακρίνετε κάποιες ανάγκες που σχετίζονται με τη διαμόρφωση του νέου μπάνιου, είναι σημαντικό να αναζητήσετε κάποια εταιρεία που εξειδικεύεται στις ανακαινίσεις και που θα αξιολογήσει τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει. Στόχος, κατά τη σχεδίαση ανακαίνισης του μπάνιου, δε θα είναι μόνο η αναβάθμιση του στυλ, αλλά και η διάρκεια και η μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, κατά τη σχεδίαση των εργασιών, αξίζει να βάλετε ως στόχο και τη μεγαλύτερη άνεσή σας. Μια ανακαίνιση μπάνιου ενδεχομένως να μοιάζει τελικά πιο πολύπλοκη διαδικασία (και όντως κάποιες φορές είναι)· όμως, με τη δική μας εταιρεία στο πλευρό σας, θα έχετε πλήρη ενημέρωση, καθώς και ένα αναλυτικό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την πιο σωστή σχεδίαση και τοποθέτηση.

Ποια τα στάδια για μια Ανακαίνιση Μπάνιου;

Η ανακαίνιση του μπάνιου σας θα είναι μία πολύ ωραία διαδικασία, όμως χρειάζεται και μία συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία αφορά στο πώς θα κινηθούμε βήμα – βήμα. Προκειμένου να φτάσουμε με επιτυχία στη νέα μορφή του χώρου του μπάνιου, θα ακολουθήσουμε τα παρακάτω στάδια:

Εκτίμηση του χώρου

Από εδώ και πέρα, όσον αφορά στην ανακαίνιση του μπάνιου σας, θα λειτουργήσετε ως ομάδα με την εταιρεία μας, όμως η πρώτη και τελευταία κουβέντα ανήκει σε εσάς. Έχετε κάποιες ιδέες; Έχετε παρατηρήσει κάποιες ελλείψεις στο μπάνιο σας; Οτιδήποτε σκέπτεστε, όσον αφορά στο επιθυμητό στυλ ή σε κάποια αντικατάσταση, θέλουμε να το γνωρίζουμε. Από εκεί και πέρα, μετά την επικοινωνία μας, θα ορίσουμε μία συνάντηση στο χώρο του σπιτιού σας, προκειμένου να διαπιστώσουμε, επί τόπου, ποιες είναι οι ανάγκες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο μπάνιο, καθώς και ποιες από τις επιθυμίες σας είναι… βιώσιμες! Για παράδειγμα, εάν ονειρεύεστε κάποια συγκεκριμένου τύπου μπανιέρα θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν χωρά μέσα σε ένα μικρό μπάνιο. Επίσης, εάν επιθυμείτε την τοποθέτηση νέων συγκεκριμένων ειδών υγιεινής, θα πρέπει να δούμε εάν αυτό συνδυάζεται και με την επιθυμία για περισσότερο χώρο. Έχουμε την εμπειρία να μεταφράσουμε τα “θέλω” σας όχι σε μία, αλλά σε περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις υψηλού επιπέδου αισθητικής και ποιότητας. Επιπλέον, θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας θέτοντας και το σοβαρό ζήτημα ελέγχου των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, πριν προχωρήσουμε σε τεχνικές εργασίες. Ιδιαίτερα εάν η παλαιότητα του σπιτιού και του μπάνιου σας είναι μεγάλη, μην κάνετε “εκπτώσεις” σε κάποιους ελέγχους, όπως για παράδειγμα, στον έλεγχο του πίνακα υδροληψίας.

 

Τέλος, θα “φωτίσουμε” όλες τις παραμέτρους που θα οδηγήσουν στο να αποκτήσετε το ωραιότερο μπάνιο: την πρόσβαση σε περισσότερο φως, την πιθανή κατάργηση κάποιου διαχωριστικού για περισσότερο χώρο, ακόμη και την τοποθέτηση ή τη μη τοποθέτηση πλακιδίων στους τοίχους.

Λίστα εργασιών ανακαίνισης

Πλέον στοχεύουμε στο να συνοψίσουμε τις εργασίες ανακαίνισης μπάνιου στις οποίες θα προβούμε. Επιβεβαιώνουμε κατά πόσο επιθυμούμε μία ολική ανακαίνιση μπάνιου ή επιμέρους μετατροπές, όπως να τοποθετηθεί μπανιέρα στη θέση της ντουζιέρας ή το αντίθετο, μία νέα και πιο μοντέρνα λεκάνη, νέα έπιπλα μπάνιου, διαφορετικά πλακάκια και εάν τελικά θα μπει διαφορετικός νιπτήρας και εάν θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση σωληνώσεων.

Ανακαίνιση μπάνιου & τοποθέτηση νέων υλικών

Εφόσον καταλήξαμε στο ποιες εργασίες επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν, οι ενημερωμένοι σύμβουλοι και συνεργάτες στην ανακαίνιση μπάνιου θα έχουν μία μεγάλη ποικιλία προτάσεων σχετικά με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις εργασίες της αναμόρφωσης. Έφτασε μία από τις πιο ωραίες φάσεις της διαδικασίας, όπου καλείστε να κάνετε την επιλογή των πλακιδίων, των ειδών υγιεινής και όλων των στοιχείων που θα κοσμήσουν το μπάνιο σας. Πρόκειται για ένα κρίσιμο στάδιο πριν την κοστολόγηση.

Κοστολόγηση Ανακαίνισης

Αφού επιλέξατε και τα υλικά που θα ομορφαίνουν το νέο σας μπάνιο, οι ειδικοί συνεργάτες σας θα ξεκινήσουν τη διαμόρφωση της αναλυτικής κοστολόγησης της ανακαίνισης του μπάνιου σας. Στη συγκεκριμένη αναφορά θα αποσαφηνίζεται πόσο κοστίζει κάθε υλικό, η δουλειά για την τοποθέτηση του, αλλά και όλες οι υπόλοιπες εργασίες που θα μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στο μπάνιο των ονείρων σας!

Έναρξη εργασιών

Είστε έτοιμοι για να ξεκινήσει η ανακαίνιση του υπέροχου νέου μπάνιου σας; Κι εμείς! Οι συνεργάτες – αρχιτέκτονες, διακοσμητές, αλλά και ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί της ομάδας μας είναι σε ετοιμότητα!

Ποιες Εργασίες Περιλαμβάνει η Ανακαίνιση Μπάνιου;

Στην ανακαίνιση μπάνιου περιλαμβάνονται συνήθως οι εξής εργασίες:

Αποξήλωση παλιού μπάνιου

Πριν την αναδιάταξη και την τοποθέτηση των νέων ειδών υγιεινής ή και των υπόλοιπων υλικών που έχουν επιλεγεί προηγείται η αφαίρεση των παλαιότερων στοιχείων του μπάνιου σας. Σε αυτή τη φάση υπάρχει αρκετή δουλειά από την πλευρά των τεχνικών συνεργείων της συνεργάτιδας εταιρείας που χειρίζεται την ανακαίνιση μπάνιου. Πραγματοποιείται αφαίρεση των αρχικών πλακιδίων, του νιπτήρα, της ντουζιέρας ή άλλων υλικών που πλέον δεν ανταποκρίνονται στο γούστο ή στις ανάγκες σας. Επίσης, προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης που σχετίζονται με την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Προσαρμογή χώρου μπάνιου προς τοποθέτηση ειδών υγιεινής

Τα είδη υγιεινής αποτελούν ένα σημαντικό “κεφάλαιο” κατά την ανακαίνιση μπάνιου. Στα επονομαζόμενα και “λευκά είδη” συμπεριλαμβάνονται η ντουζιέρα, η μπανιέρα, η λεκάνη (τουαλέτα) και ο νιπτήρας στο μπάνιο σας. Κατά τη διαδικασία των συγκεκριμένων εργασιών, πιθανότατα να γίνει ταυτόχρονα και ανασχεδιασμός στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση σωληνώσεων ύδρευσης. Επίσης, θα δημιουργηθούν, όπου προβλέπεται, οι νέες παροχές νερού.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Και φτάσαμε σε μία από τις αγαπημένες σε πολλούς εργασίες κατά την ανακαίνιση μπάνιου, στην τοποθέτηση πλακιδίων! Όσο προχωρά η διαδικασία που σχετίζεται με την αντικατάσταση των παλιών πλακιδίων και βλέπετε τα νέα πλακάκια να “κοσμούν” το μπάνιο σας, αντιλαμβάνεστε πόσο πιο όμορφο και ξεχωριστό πρόκειται να γίνει. Προσοχή, όμως: η αντικατάσταση και επανατοποθέτηση πλακιδίων συνιστάται να εκπονείται από ιδιαίτερα έμπειρο συνεργείο, το οποίο θα επιβλέπεται κατάλληλα. Κακοτεχνίες ανάλογων εργασιών μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στο μπάνιο, όπως στην εμφάνιση υγρασίας, καθώς και στην αποκόλληση πλακιδίων στο μέλλον.

Ελαιοχρωματισμοί

Ακολουθεί μία από τις εργασίες για την ανακαίνιση μπάνιου που σχετίζεται με πολύ ενθουσιασμό, έκφραση και… προσωπικό στυλ! Ο εκ νέου χρωματισμός στο μπάνιο σας είναι μία δουλειά που, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του συγκεκριμένου δωματίου του σπιτιού, επιβάλλεται να γίνει! Συμβουλευτείτε και τους ειδικούς, όσον αφορά στις νέες τάσεις χρωμάτων και σε κλασικούς ή σε ανατρεπτικούς συνδυασμούς.

Τελικές εργασίες στην ανακαίνιση μπάνιου & Επιθεώρηση

Σε αυτή τη φάση εργασιών για την ανακαίνιση μπάνιου, έχουμε προχωρήσει αρκετά. Εάν τα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί και έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη ανανέωση του δαπέδου, πραγματοποιείται και η τοποθέτηση ειδών όπως εξαερισμός και η αντικατάσταση φωτιστικών. Τέλος, έχει σειρά ο έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Μην ξεχάσετε να ελεγχθούν και οι νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις! Εφόσον αποφασίσατε την αντικατάσταση σωληνώσεων που είχαν ταλαιπωρηθεί, κάνατε πολύ καλά! Βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο σας λειτουργεί καθ’ όλα σωστά και… “με γεια σας!” Η ανακαίνιση μπάνιου ολοκληρώθηκε!

Πως θα καταλάβεις ότι το Μπάνιο σου, Χρειάζεται Ανακαίνιση

Μέσα στο χώρο του μπάνιου του σπιτιού σας θα πρέπει να νιώθετε άνεση, χαλάρωση λόγω καλής ατμόσφαιρας και ενέργειας. Επιπλέον, όμως, θα πρέπει να νιώθετε ότι αυτός ο χώρος σας εκφράζει και ότι εκπέμπει… ασφάλεια! Εάν κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για την ανακαίνιση μπάνιου. Ας δούμε κάποιες ενδείξεις που σηματοδοτούν τις ανάγκες για ολική ή για μερική ανακαίνιση μπάνιου:

 

 • Ύπαρξη υγρασίας στους τοίχους και στο ταβάνι.
 • Πλακάκια που έχουν ξεκολλήσει.
 • Φθαρμένα είδη υγιεινής (Ντουζιέρα, μπανιέρα, λεκάνη, νιπτήρας).
 • Φθορά στις υδραυλικές σωληνώσεις.
 • Δυσλειτουργία υδραυλικών εγκαταστάσεων.
 • Έλλειψη χώρου.
 • Δυσκολία, λόγω διάταξης μπάνιου, στην εκπόνηση των λειτουργιών (μέσα στο μπάνιο).
 • Φθορά σε έπιπλα μπάνιου.
 • Ξεπερασμένη αισθητική (στυλ) στο μπάνιο.
 • Ανομοιογένεια ως προς τα δωμάτια του σπιτιού (σε βάρος του μπάνιου σας).
 • Ελλιπής φωτισμός

Τι πρέπει να προσέξεις στην Ανακαίνιση Μπάνιου;

Σε μία ανακαίνιση μπάνιου αρκετές ελλείψεις και εργασίες που σχετίζονται με τις ανάγκες σας μπορείτε να τις αναγνωρίσετε και μόνοι σας. Κάποιες άλλες ανάγκες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ανακαίνιση του μπάνιου θα σας τις υποδείξουν και οι ειδικοί συνεργάτες σας. Γενικά, έχει σημασία να ελέγχεται το επίπεδο των τεχνικών εργασιών και το κόστος ανακαίνισης μπάνιου να μην έρχεται σε αντίθεση με την ποιότητα και τη διάρκεια. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στις ανακαινίσεις θα πρέπει να δίνουμε σημασία στα παρακάτω:

Σε ποιους απευθύνεται το μπάνιο σας

Τί ηλικιακές ομάδες χρησιμοποιούν συχνότερα το μπάνιο του σπιτιού; Στο σπίτι μένουν παιδιά, ηλικιωμένοι ή άτομα με ιδιαιτερότητες ή κινητική δυσκολία; Όσο και εάν ονειρεύεστε μια χτιστή ντουζιέρα χωρίς χερούλια, στις επιλογές της ανακαίνισης μπάνιου προτεραιότητα αποτελούν οι ανάγκες και η ασφάλεια όλων των ενοίκων. Οπωσδήποτε στις ανάγκες σας, επιπλέον, θα ληφθούν το στυλ, αλλά και η λειτουργικότητα.

Μπάνιο & εγκαταστάσεις

Κατά τη διάρκεια την ανακαίνισης μπάνιου θα πρέπει να δοθεί προσοχή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις με κατάλληλη κλίση των δικτύων αποχέτευσης και άριστη παροχή του νερού. Όσον αφορά στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κάντε όλες τις κατάλληλες κινήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν ηλεκτροπληξίες. Ιδιαίτερα εάν διαθέτετε ένα μικρό μπάνιο, κάντε το σωστό σχεδιασμό εξαερισμού, είτε μέσω δημιουργίας παραθύρου, είτε μέσω ηλεκτρικού εξαεριστήρα.

Πλακάκια

Ναι, “πλακάκια”! Αναφερόμαστε για μία ακόμη φορά στο ζήτημα των πλακιδίων, καθώς είναι ύψιστης σημασίας η επιλογή των σωστών, καθώς και η τοποθέτησή τους με ειδικά στεγανά υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης. Υπάρχουν κεραμικά πλακάκια, από μάρμαρο, γρανίτη, ακόμη και πλακάκια με όψη ξύλου. Τέλος, στις σφραγίσεις ανάμεσα σε τοίχους και νιπτήρα, καθώς και ανάμεσα σε τοίχο και μπανιέρα / ντουζιέρα χρησιμοποιείστε αντιμυκητιακή σιλικόνη για σωστή στεγανότητα και ευκολία στο καθάρισμα.

Λεκάνη & μπανιέρα / ντουζιέρα

Κατά την ανακαίνιση μπάνιου, η επιλογή των ειδών υγιεινής, όπως η λεκάνη και η μπανιέρα ή η ντουζιέρα είναι καθοριστικά για την ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Ειδικά για τη νέα λεκάνη που θα εγκαταστήσετε, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε επιλογές με σύγχρονο χαρακτήρα, όπως είναι οι κρεμαστές κατασκευές των συγκεκριμένων ειδών υγιεινής, που διευκολύνουν και το καθάρισμα στο μπάνιο σας. Όσον αφορά στο χώρο του ντους, στις ανακαινίσεις μπάνιου, μπορεί να δημιουργηθεί χτιστή ή υποβαθμιζόμενη ντουζιέρα ή μπανιέρα. Επίσης, πριν να ολοκληρωθεί η ντουζιέρα (ή μπανιέρα) σας πραγματοποιήστε μία σωστή στεγάνωση.

Θέρμανση

Εκτός από τα είδη υγιεινής, τα πλακάκια και κάθε έπιπλο μπάνιου που θα τοποθετήσετε, οι ανάγκες σας σχετίζονται και με τη σωστή θερμοκρασία του χώρου. Φροντίστε για τη σωστή μόνωση (και του δαπέδου) και επιλέξτε ένα από τα πολλά καλαίσθητα θερμαντικά σώματα που διατίθενται στην αγορά. Ακόμη και σε ένα μπάνιο μικρών διαστάσεων, υπάρχουν προτάσεις που συνδυάζουν το καλοριφέρ με την κρεμάστρα για τις πετσέτες.

Φωτισμός

Σε μία ανακαίνιση μπάνιου, όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής, των επίπλων μπάνιου και όλων των υπόλοιπων στοιχείων, ήρθε η ώρα να προβάλλουμε τα έργα μας με… το κατάλληλο φως! Ενημερωθείτε για το ποιος φωτισμός ταιριάζει στο μπάνιο και δείτε τί λύσεις υπάρχουν για τα επιμέρους σημεία (επάνω από το νιπτήρα, στα ράφια κάποιας ντουλάπας κλπ.) Εάν κατά την ανακαίνιση μπάνιου επιλέξατε σκούρα χρώματα, ενημερωθείτε, και σε αυτή την περίπτωση, για το σωστό φωτισμό.

Πόσο διαρκεί η Ανακαίνιση Μπάνιου;

Μία ανακαίνιση μπάνιου δε μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο των εννέα ημερών. Από εκεί και πέρα, η διάρκεια που αφορά σε μία αναμόρφωση του μπάνιου σας έχει σχέση με το τί εργασίες έχετε αποφασίσει ότι επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν. Για παράδειγμα, εφόσον έχει αποφασιστεί η αλλαγή της ντουζιέρας, έχει σημασία εάν η νέα κατασκευή θα αφορά σε χτιστή ντουζιέρα ή σε μία πιο απλή προσαρμογή. Επίσης, έχει σχεδιαστεί εργασία αναδιαμόρφωσης του δαπέδου, θα υπάρξει αλλαγή όλων των ειδών υγιεινής και των επίπλων και πόσος χρόνος χρειάζεται για την παραλαβή τους; Το τελευταίο παράδειγμα είναι μία παράμετρος που αφορά σε όλα τα νέα υλικά και που ενδέχεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα. Προφανώς, για μία ολική ανακαίνιση μπάνιου χρειάζονται περισσότερες ώρες εργασίας για το κάθε συνεργαζόμενο συνεργείο, αλλά προϋπόθεση για να τηρηθούν κάποιοι χρόνοι είναι το να έχουμε στα χέρια μας όλα τα υλικά. Είναι κατανοητό ότι, όσο μεγάλο και εάν είναι το μπάνιο σας, κάποιες εργασίες πρέπει να γίνουν με τη σειρά και σπανίως υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας περισσότερων από ένα συνεργείων. Τέλος, κάποιες από τις σχετικές εργασίες είναι από τη φύση τους χρονοβόρες, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση πλακιδίων. Σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των εργασιών και την ανθεκτικότητα στο συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού σας.

Ολική Ανακαίνιση Μπάνιου ή Μερική; Τι να Επιλέξω;

Ολική ανακαίνιση

 Είναι πια βέβαιο! Έχετε μπει σε “τροχιά” ανακαίνισης στο μπάνιο σας! Και αυτό δε σημαίνει μόνο το να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανακαίνιση μπάνιου· ακόμη και το ότι το αποφασίσατε είναι… μέρος της διαδικασίας. Δε γνωρίζετε εάν θα πρέπει να χαρακτηρίσετε την ανάγκη των αλλαγών σας ως “ολική ανακαίνιση”, πάντως οι εργασίες φαντάζουν πολλές: θα αλλάξετε όλα τα είδη υγιεινής, χρειάζεστε ντουζιέρα που θα αντικαταστήσει την υπερβολικά μεγάλη (και άχρηστη) μπανιέρα και σίγουρα η υγρασία που δε δείχνει να εξαφανίζεται επιβάλλει τον έλεγχο και πιθανότατα την αντικατάσταση των παλιών σωληνώσεων. ΄Οπως και να έχουν τα πράγματα, η AsT Constructions & Design είναι στο πλευρό σας, προκειμένου να ληφθεί υπόψη κάθε ανάγκη και να αξιολογηθεί η κατάσταση στο χώρο του δικού σας μπάνιου. Έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα κατά πόσο οι φθορές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μπάνιου δείχνουν προς το δρόμο μίας μερικής ή ολικής ανακαίνισης. 

 

 Σε κάθε περίπτωση, εάν είστε ιδιοκτήτες του σπιτιού και μπαίνετε στη διαδικασία αναμόρφωσης, κάποιες φορές αξίζει να προβείτε στην ολική ανακαίνιση. Δεδομένου ότι ένα ακίνητο στο μέλλον μπορεί να πουληθεί, μέσω της κατάλληλης ανακαίνισης δεν αναβαθμίζεται μόνο η εικόνα, αλλά και η αξία του. Εφόσον θα μπείτε στον κόπο και μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά, ενημερωθείτε αναλυτικά και πάρτε την πιο ωφέλιμη για εσάς απόφαση.

Μερική ανακαίνιση

Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι πάντα η ολική αλλαγή στο μπάνιο. Σε κάποιες ανακαινίσεις μπάνιου οι ένοικοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι αλλαγές που χρειάζονται, τόσο για να φτάσει το μπάνιο (επιτέλους!) στην επιθυμητή λειτουργικότητα, αλλά και στην αισθητική που ονειρεύονται! Και σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να παρουσιάσει ένα μεγάλο εύρος προσαρμογών που θα σας ενθουσιάσουν! Είτε βαρεθήκατε το χρώμα των τοίχων, είτε επιθυμείτε μόνο την αλλαγή των φωτιστικών και των πλακακιών, η ανακαίνιση του δικού σας μπάνιου, με εμάς θα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Και δε θα υστερεί σε τίποτα σε σχέση με μία ολική ανακαίνιση! Παρόλα αυτά, ανάλογα με τις επιθυμητές αλλαγές, θα σας ενημερώσουμε και για την περίπτωση όπου μία ανακαίνιση μπάνιου, ως εργασία, προϋποθέτει και κάποιες άλλες, ή ακολουθείται από κάποιες άλλες, προκειμένου να υπάρχει ένα σωστό αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από ποιότητα και ασφάλεια.

Μερική ανακαίνιση μπάνιου & τα... δημοφιλή σημεία

Μερική ανακαίνιση & νιπτήρας

Εφόσον στόχος είναι η μερική ανακαίνιση του μπάνιου, πολύ πιθανό είναι να επιθυμείτε την ανανέωση του νιπτήρα σας! Πρόκειται για ένα από τα στοιχεία του μπάνιου που δίνουν μία καθοριστική νότα… προσωπικότητας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στους κλασικούς νιπτήρες με κολόνα, αλλά και σε κρεμαστούς minimal νιπτήρες που διευκολύνουν και την καθαριότητα του χώρου σας. Φροντίστε το μέγεθός του να είναι ανάλογο με τον ευρύτερο χώρο και το ύφος του να ταιριάζει με το υπόλοιπο στυλ του μπάνιου. Όσον αφορά στα υλικά, οι επιλογές είναι πολλές: γυάλινοι, πορσελάνης ή ακόμη και από συνθετική ρητίνη!

Μερική ανακαίνιση και έπιπλο μπάνιου

Κατά τη μερική ανακαίνιση του μπάνιου σας δώστε την πρέπουσα προσοχή στο τί έπιπλο μπάνιου θα τοποθετήσετε στο χώρο σας. Εφόσον η ανάγκη είναι ένα έτοιμο έπιπλο μπάνιου, τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Εάν όμως θα πρέπει να κατασκευαστεί το έπιπλο σε συγκεκριμένες διαστάσεις, θα πρέπει να δώσετε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες στον κατασκευαστή. Καταρχάς, απευθυνθείτε σε κάποιον έμπειρο και εξειδικευμένο ξυλουργό ή σε συνεργάτες της εταιρείας ανακαίνισης. Διευκρινίστε ότι πρόκειται για έπιπλο μπάνιου, προκειμένου να υπάρχει αντοχή και απέναντι στην υγρασία. Εφόσον ταιριάζει στο χώρο το έπιπλο μπάνιου να είναι από ξύλο, αξίζει να το κάνετε και για λόγους αντοχής. Τέλος, δείτε πώς θέλετε να διαμορφωθεί εσωτερικά και τί χώροι αποθήκευσης και ράφια σας χρειάζονται.

Πώς να κάνω μία οικονομική ανακαίνιση μπάνιου;

Εάν, κατά την ανακαίνιση μπάνιου, η βασική έννοια σας είναι το κόστος, έχει μεγάλη σημασία να αντιληφθείτε τί σημαίνει “κόστος αλλαγών στο μπάνιο”. Δεδομένου ότι σήμερα στην αγορά υλικών ανακαίνισης μπάνιου υπάρχει μεγάλη προσφορά σε επιλογές, το πιο σημαντικό είναι να έχετε απευθυνθεί στους κατάλληλους συμβούλους ανακαίνισης. Η εμπειρία και υπευθυνότητα των εξειδικευμένων συνεργατών σας θα αποδειχτεί όταν θα σας κατευθύνουν στο να δείτε τις τιμές σε συνάρτηση με την αντοχή των υλικών σε βάθος χρόνου, καθώς και εάν είναι σε θέση να σας δώσουν μία καλή προσφορά των συνδυαζόμενων εργασιών. 

 

 Στην AsT Constructions & Design αντιστοιχούμε τις ανάγκες σας για καλύτερες τιμές σε πακέτα προσφορών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον προϋπολογισμό μέσα στον οποίο σχεδιάζετε να κινηθείτε, όσο και το ποιες εργασίες αξίζει τον κόπο να γίνουν σε αυτή τη φάση, με στόχο να μην τις πληρώσετε…. ξανά και ξανά. Κατά τη μακρά παρουσία μας στο χώρο των ανακαινίσεων δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με εργασίες ανακαίνισης μπάνιου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ευτελή υλικά και οδήγησαν σε φθορές. Είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε το όριο μέσα στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε από οικονομικής πλευράς, ούτως ώστε να δώσουμε ένα ενδεικτικό κόστος, αλλά και μία επιπλέον προσφορά αρχικών εργασιών, στην περίπτωση που επιθυμείτε να αφήσετε κάποιες για το μέλλον. Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία πακέτων, ανάμεσα στα οποία οπωσδήποτε θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Από τι Εξαρτάται το Κόστος & οι Τιμές στην Ανακαίνιση Μπάνιου;

 Εφόσον σχεδιάζουμε το πλάνο της ανακαίνισης του μπάνιου μας είναι πολύ σημαντικό το να αντιληφθούμε από τί παραμέτρους επηρεάζεται το εύρος των χρημάτων που θα δώσουμε για το μπάνιο και για την ανανέωσή του. Ακόμη και εάν δε θέλετε να ξεφύγετε πέρα από ένα ποσό, κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα. Καταρχάς, στην περίπτωση που κάποιες εργασίες θα γίνουν λόγω φθορών, δε μπορούμε να καταργήσουμε το κόστος απασχόλησης κάποιων συνεργείων.  

 

 Επιπλέον, κάποιες εργασίες προϋποθέτουν την απαραίτητη χρήση υλικών. Δεδομένου ότι και αυτά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, θα συμβουλευτούμε τους συνεργάτες μας στην ανακαίνιση για τις τιμές, χωρίς όμως να κάνουμε “εκπτώσεις” σε βάρος της ποιότητας: καταλήξτε ποιο στυλ σας ταιριάζει, δεν είναι απαραίτητο όμως να επιλέξετε έπιπλα μπάνιου επώνυμων σχεδιαστών που είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσουν το κόστος. Από την άλλη, εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, μην τις αναβάλλετε, αλλάζοντας μόνο έπιπλα και πλακάκια. Το βαθύτερο πρόβλημα δε θα εξαφανιστεί, ενώ εάν κάνατε τώρα περισσότερες αλλαγές, θα εξουδετερώνατε την εμφάνιση μελλοντικών προβλημάτων και, ταυτόχρονα θα προσεγγίζατε ένα καλύτερο πακέτο τιμών.

 

 Πέρα από την ενημέρωσή σας για το ποια είναι η καλύτερη προσφορά που μπορείτε να έχετε, δείτε τί πραγματικά μπορείτε να αφήσετε για αργότερα, στην περίπτωση που υπάρχει το περιθώριο της μερικής ανακαίνισης. Εννοείται ότι το μέγεθος του μπάνιου και οι διαστάσεις (εμβαδό δαπέδου, τοίχων κλπ.) καθορίζουν την ποσότητα και αντίστοιχα το κόστος υλικών όπως πλακάκια κλπ. Σας συμβουλεύουμε να διατηρήσετε ένα επίπεδο ποιότητας σε κάποια υλικά, όπως τα λευκά είδη και οι μπαταρίες μπάνιου, προκειμένου να μην τα πληρώσετε και… αργότερα! 

 

Σε κάθε περίπτωση, στην AsT Constructions & Design, είμαστε στη διάθεσή σας με πολλές ξεχωριστές προτάσεις ανακαίνισης μπάνιου, καθώς και με τα μελετημένα πακέτα για τις ανάγκες κάθε πελάτη μας.

Συχνές ερωτήσεις

Όταν μας ανατίθεται το έργο μίας ανακαίνισης, το πρώτο βήμα κατά την εργασία μας είναι η πραγματοποίηση της σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος του κάθε σχεδιασμού. Αναλύοντας τα παρακάτω, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη σημασία της:

Στάδια οικονομοτεχνικής μελέτης:

 • Καταγραφή εργασιών
 • Αποτύπωση του χώρου προς ανακαίνιση
 • Δημιουργία σχεδίων (κατόψεων κλπ.)
 • Λεπτομερής περιγραφή απαιτούμενων εργασιών
 • Προτεινόμενα υλικά & χαρακτηριστικά τους
 • Χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι κάθε εργασία που μας ανατίθεται θα πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, δε χρειάζεται να το ελέγξετε με φυσική παρουσία στο χώρο της ανακαίνισης. Ο υπεύθυνος μηχανικός που θα επιβλέπει το έργο διαθέτει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία, για ένα άριστο αποτέλεσμα. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να σας αποστέλλεται εγκαίρως υλικό (τύπου video κλπ.), προκειμένου να επιβεβαιώνετε την καλή πορεία μας.

Στην περίπτωση που μένετε μακριά από τον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση που μας ανατίθεται, έχουμε προβλέψει για τα πάντα, προκειμένου να προχωρήσει η επιθυμητή εργασία, όπως πρέπει. Απλά, θα χρειαστούμε από εσάς να καταγραφούν, με την παρουσία σας, οι επιθυμητές εργασίες στο χώρο σας, καθώς και να πραγματοποιηθεί από κοινού η σύνταξη και η διαμόρφωση της οικονομοτεχνικής μελέτης. Στη συνέχεια θα λαμβάνετε τακτικές λεπτομερείς αναφορές, καθώς και όλο το σχετικό οπτικό υλικό. Στόχος μας είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες, όχι μόνο με την παράδοση του έργου, αλλά και κατά τη διάρκειά του.

Επιλογή σωστών συνεργατών H3

Όταν καταλήξουμε στην απόφαση μίας ανακαίνισης, δε μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να βρούμε τους κατάλληλους συνεργάτες που, με τεχνογνωσία και επαγγελματισμό, θα αναλάβουν την ανανέωση του χώρου μας. 

Οι καλύτερες ιδέες! H3

Οι καλύτερες ιδέες είναι μόνο οι δικές σας και αυτό γιατί σχετίζονται με το χώρο όπου εσείς θα περνάτε το χρόνο σας. Εάν τις γνωρίζετε στο… περίπου, οργανωθείτε και καταγράψτε τις, εάν όχι όλες, τουλάχιστον αυτές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας. Και ναι, θα πρέπει να υπάρξει μία λίστα που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ακόμη και για έμπειρους επαγγελματίες της ανακαίνισης, δεδομένου ότι θα οριοθετήσει το πλήθος των επιλογών.

Υλικά… επιτυχίας! H3

Όταν αναμορφώνει κανείς το χώρο του, οι επιλογές είναι πολλές ως προς τα υλικά. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει κανείς να δει τί προτιμά αισθητικά και να καταλήξει σε ένα προϋπολογισμό. Εφόσον γίνουν τα παραπάνω, η εταιρεία μας έχει την απόλυτη γνώση για να προτείνει τα βέλτιστα υλικά, σε σχέση με το κόστος και την ποιότητα που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα. 

Κατά το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό μίας ανακαίνισης, καθοριστικό ρόλο παίζει και η επιλογή του συνεργείου με το οποίο θα συνεργαστούμε. Είτε η δουλειά όπου θα απασχοληθεί το συνεργείο είναι η ανακαίνιση κουζίνας, είτε η αναμόρφωση όλου του σπιτιού, είτε η αναβάθμιση ενός επαγγελματικού χώρου, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι τεχνικοί συνεργάτες είναι ιδιαίτερα έμπειροι στη συγκεκριμένη ανάθεση. Κάποιες ανακαινίσεις διαφέρουν ως προς τις προδιαγραφές και ζητούν συγκεκριμένες τεχνικές και αντίστοιχες γνώσεις. Και το πιο σημαντικό: επιλέξτε μόνο αυτούς που έχουν αποδείξει τον επαγγελματισμό και το σεβασμό τους προς συνεργάτες και τους πελάτες!

Φτάσατε, λοιπόν, στην απόφαση να ανακαινίσετε το χώρο σας! Εσείς γνωρίζετε τις ανάγκες σας, σε ποιους, όμως να απευθυνθείτε για τη συγκεκριμένη δουλειά; Να επιλέξετε ανεξάρτητους επαγγελματίες ή μία τεχνική εταιρεία ανακαινίσεων; Οπωσδήποτε θα πρέπει να πάρετε το χρόνο σας και να κάνετε μία έρευνα, προκειμένου να συλλέξετε όλες τις σχετικές πληροφορίες. Ένα είναι βέβαιο: εμείς στην AsT Constructions & Design σας διασφαλίζουμε το άριστο επίπεδο κάθε είδους ανακαίνισης που αναζητάτε. Διαθέτουμε όλη την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, συνέπεια και τεχνογνωσία, καθώς και εξασφαλισμένη συνεργασία με τα καλύτερα συνεργεία του είδους. Σας προσκαλούμε να κάνετε την έρευνα που αφορά στον κλάδο μας, ενώ για εμάς μπορούν να μιλήσουν και οι πολυάριθμοι ευχαριστημένοι πελάτες μας!

Εάν η ερώτηση είναι: “ανακαινίσεις σπιτιών ή επαγγελματικών χώρων;”, η απάντησή μας είναι: “Και τα δύο!” Και το εννοούμε, δεδομένου ότι σε εμάς, στην AsT Constructions & Design, τόσο οι ανακαινίσεις οικίας, όσο και οι ανακαινίσεις γραφείων, εταιρειών και άλλου τύπου επαγγελματικών χώρων συγκαταλέγονται στις εργασίες που αναλαμβάνουμε. Δεδομένου ότι έχουμε φέρει σε πέρας πολυάριθμες αναθέσεις από κάθε κατηγορία, κατά την αναζήτησή σας ουσιαστικά δε θα αναρωτηθείτε για πολύ: είμαστε η επιλογή που αξίζει σε εσάς και στο χώρο σας!

Όλοι μας θέλουμε ένα ωραίο και ποιοτικό αποτέλεσμα, στον ανακαινισμένο χώρο μας. Ένα ερώτημα, όμως, που προκύπτει με την απόφαση ανακαίνισης μίας κατοικίας ή του χώρου όπου εργαζόμαστε είναι το πώς η εκπόνηση των εργασιών θα γίνει οικονομικά. Στη δική μας εταιρεία τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, καθώς λαμβάνουμε πάντα υπόψη και την οικονομική παράμετρο. Αφενός φροντίζουμε να ενημερωθούμε έγκαιρα και πολύ πριν την ολοκλήρωση για τον προϋπολογισμό σας. Επίσης, έχουμε εξαρχής φροντίσει να παρέχουμε κάποια πακέτα, για τα οποία ενημερώνουμε κάθε ξεχωριστό πελάτη μας. Τέλος, σε κάθε φάση της διαδικασίας δίνουμε όλες τις πληροφορίες και ενημερώνουμε για εναλλακτικές προτάσεις, επιδιώκοντας να υπογραμμίσουμε τί συμφέρει και από άποψης αντοχής του τελικού έργου.

Κάνετε κάποιες σκέψεις σχετικά με την αναμόρφωση ενός χώρου; Έχετε την ανάγκη της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισής του; Είμαστε οι κατάλληλοι για να δώσουμε την καλύτερη μορφή σε ό,τι χρειάζεστε!

Ψαχνετε για ανακαίνηση σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου?

Επικοινωνήστε μαζί μας

Shopping Cart