Κατασκευές & Ανακαινίσεις Αθανάσιος Τριαντάφυλλος
 • 211 11 95 501
 • info@astriantafillos.gr
 • Αγ. Γλυκερίας 1, Γαλάτσι, ΤΚ 11147

Ανακαίνιση Σπιτιού

Υπάρχουν πολλών ειδών ανακαινίσεις. Όταν, όμως, πρόκειται για την ανακαίνιση του χώρου σας, δηλαδή για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το σπίτι σας είναι η βάση σας και ο χώρος που σας εκφράζει. Κατά συνέπεια, όταν πρόκειται για ανακαινίσεις σπιτιών, οι υπηρεσίες που αναζητά κανείς θα πρέπει να είναι εξαιρετικών προδιαγραφών. Είναι φυσικό και επόμενο να θέλετε, όχι απλά μία βελτίωση, αλλά το καλύτερο για το σπίτι σας! Κατά τη συνεργασία μας, για την ανακαίνιση κατοικίας, θα κάνετε πραγματικότητα ό, τι ονειρεύεστε. Ας ξεκινήσουμε, όμως, αποσαφηνίζοντας κάθε σχετική πληροφορία!

 

Σπίτι: Τί εννοούμε με τον όρο "Ολική Ανακαίνιση";

Ως ολική ανακαίνιση ορίζουμε το έργο κατά το οποίο πραγματοποιούνται μεταποιήσεις των χώρων, καθώς και αλλαγές ως προς τη χρήση τους. Η έκταση των εργασιών ποικίλλει, από τη δημιουργία νέων ανοιγμάτων, την τοποθέτηση νέων δαπέδων και αλουμινίων μέχρι την ανανέωση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών συστημάτων. Επιπλέον, κατά την ολική ανακαίνιση, συχνά προβλέπονται και εργασίες μόνωσης, καθώς και οι επεκτάσεις κάποιων δωματίων του σπιτιού ή οποιουδήποτε άλλου χώρου προς ανακαίνιση (αποθήκες κλπ.). 

 

Τέλος, μία ολική ανακαίνιση ενδέχεται να περιλαμβάνει μετατροπές και επεμβάσεις τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ειδικά στην περίπτωση που δεν πρόκειται για διαμέρισμα.

Σπίτι: Τί εννοούμε με τον όρο "Μερική Ανακαίνιση";

Εάν το ζητούμενο είναι η ανακαίνιση σπιτιού, ενδέχεται οι εργασίες ανακαίνισης να είναι σχετικά περιορισμένης εμβέλειας. Σε αυτή την περίπτωση, αναφερόμαστε σε μερική ανακαίνιση. Προφανώς, όταν ξεκινά ένα τέτοιου τύπου έργο οι ανάγκες είναι, κατά περίπτωση, διαφορετικές. Άλλοτε η αλλαγή σχετίζεται με τα είδη υγιεινής, άλλοτε με τις εσωτερικές πόρτες, με τα κουφώματα ή με τα έπιπλα στην κουζίνα. Ανάλογα με το πόσο μεγάλη διαφοροποίηση επιθυμούμε να υπάρξει, ενδεχομένως να αποφασίσουμε την τοποθέτηση νέων υλικών ή μπορεί ο στόχος μας να είναι απλά μία αλλαγή ως προς τη διακόσμηση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και εάν αυτό που αναζητάτε είναι η αλλαγή στο χρώμα των κουφωμάτων ή στους τοίχους στο μπάνιο, απαιτήστε μόνο τις υπηρεσίες των καλύτερων!

Ποιες οι εργασίες για την Εξωτερική Ανακαίνιση του Σπιτιού σας;

Κατά την ανακαίνιση σπιτιού υπάρχουν πολύ σημαντικές εργασίες που αφορούν και στις εξωτερικές επιφάνειες και γενικά στον ευρύτερο εξωτερικό χώρο. 

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Ελαιοχρωματισμοί

 • Ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών επιφανειών
 • Ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων

Εξωτερικά κουφώματα – Αλουμίνια

 • Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με πιστοποιημένα κουφώματα ποιοτικών προδιαγραφών
 • Βαφή κουφωμάτων
 • Διπλά ενεργειακά και ηχομονωτικά τζάμια
 • Τοποθέτηση παντζουριών ποιοτικών προδιαγραφών
 • Τοποθέτηση σίτας

Ηλιακά συστήματα

 • Τοποθέτηση νέων ηλιακών συστημάτων
 • Συντήρηση ηλιακών συστημάτων

Ποιες οι Εργασίες για την Εσωτερική Ανακαίνιση του Σπιτιού σας;

Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι συνηθέστερες εργασίες που σχετίζονται με την εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού:

Ηλεκτρολογικές εργασίες

 • Γραμμές ηλεκτρικών ρολών
 • Γραμμές τηλεόρασης
 • Γραμμές Ethernet 
 • Προεγκατάσταση συναγερμού
 • Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση κουζίνας 
 • Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση λουτρού
 • Αντικατάσταση ηλεκτρολογικού πίνακα
 • Γραμμές κλιματιστικών
 • Τοποθέτηση καινούριων πριζοδιακοπτών
 • Τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών κουζίνας

Υδραυλικές εργασίες

 • Νέα εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση με πολυστρωματικές σωληνώσεις 
 • Αποχετευτική εγκατάσταση με σωλήνες PVC
 • Μανομετρικός έλεγχος 
 • Τοποθέτηση εξαρτημάτων ύδρευσης
 • Τοποθέτηση ειδών υγιεινής, μπαταριών κλπ.

Χρωματισμοί

Οι εργασίες κατά την ανακαίνιση σπιτιού θα αποκτήσουν την τελική “πινελιά” με τις επιθυμητές αλλαγές ως προς το χρώμα. Στην εταιρεία μας έχουμε μεγάλη εμπειρία ως προς τους κανόνες συνδυασμών των χρωμάτων, ενώ μπορούμε να κάνουμε και τις πιο ριζοσπαστικές, αλλά επιτυχημένες προτάσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας, να εκφράσουμε το στυλ και την προσωπικότητά σας. Παρακάτω αναφέρεται λίστα των εργασιών που σχετίζονται με το χρωματισμό κατοικίας:

  • Ελαιοχρωματισμός ερμαρίων
  • Ελαιοχρωματισμός υπνοδωματίων 
  • Ελαιοχρωματισμός εσωτερικών θυρών 
  • Προτάσεις χρωμοσυνθέσεων

Δάπεδα

Στο πλαίσιο των εργασιών για την ανακαίνιση σπιτιού, καθοριστική εντύπωση θα παίξει η δουλειά που θα γίνει ως προς τα δάπεδα. Παρακάτω αναφέρονται οι σχετικές εργασίες:

 • Επιλογή απόχρωσης, κλίμακας, μοτίβου και υφής
 • Διάστρωση τσιμεντοκονίας (στο μπάνιο και όπου αλλού απαιτηθεί)
 • Ειδικό τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρινων δαπέδων, δαπέδων τύπου μωσαϊκού & ξύλινων δαπέδων
 • Διάστρωση πλακιδίων 
 • Διάστρωση προγυαλίσμένου ξύλινου δαπέδου
 • Διάστρωση βινυλικού δαπέδου

Στόχος μας είναι η υψηλή αισθητική, αλλά και η λειτουργικότητα.

Κουφώματα

Στις ανακαινίσεις σπιτιών η αλλαγή στα κουφώματα παίζει βασικό ρόλο στην επιτυχημένη ανανέωση. Πρόκειται για σημεία της κάθε κατοικίας που μοιάζουν να “υπογραμμίζουν” την προσωπικότητα των δωματίων και, γενικά, βασικών σημείων του σπιτιού. Για αυτό το λόγο, φροντίζουμε να μελετούμε με επιμέλεια ποια υλικά κουφωμάτων θα επιλέξουμε και επιμένουμε στη λεπτομέρεια, κατά την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, παραμένοντας στο πλαίσιο του βέλτιστου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Μονώσεις

Ακόμη και η πιο μελετημένη σχεδίαση αισθητικών αλλαγών ή και η πιο εύστοχη τοποθέτηση υλικών σε μια ανακαίνιση σπιτιού θα ήταν ελλιπείς εργασίες, αν παραλείπαμε την απαραίτητη δουλειά ως προς τις μονώσεις. Δυστυχώς, η διαβίωση ακόμη και στα πιο ωραία σπίτια συνιστά μία δυσάρεστη εμπειρία, εφόσον υπάρχει απώλεια θερμότητας ή υπερβολική ζέστη, ανάλογα με την εποχή. Επιπλέον, η υγρασία στο ταβάνι ή στους τοίχους στο μπάνιο ή σε άλλα σημεία μίας οικίας είναι δείγμα φθοράς που δεν υπάρχει το περιθώριο να μείνει εκτός του έργου της ανακαίνισης.

Φωτισμός

Εκτός από την κάθε αλλαγή που θα φέρουμε στο εσωτερικό των σπιτιών, γνωρίζουμε πώς να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο τα αποτελέσματα μίας ανακαίνισης και μέσω του φωτισμού. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικές ανάγκες για φωτισμό. Έτσι, σε άλλους χώρους ενδείκνυται να υπάρχει και η δυνατότητα έντονου φωτισμού, (για παράδειγμα, όπου είθισται να πραγματοποιούνται εργασίες), ενώ αλλού υποστηρίζουμε την “ατμόσφαιρα” των στιγμών σας, με διακόπτες ρύθμισης της έντασης του φωτός. Ανάλογα με τη χρήση των χώρων, έχουμε ως στόχο να βιώνετε τη βέλτιστη εμπειρία σε όλο το σπίτι!

Ντουλάπες

Αναλαμβάνουμε όχι μόνο τις ανακαινίσεις, αλλά και τη βελτίωση της οργάνωσης και την αισθητική αναβάθμιση του εσωτερικού κάθε τύπου ντουλάπας. Μετά τις επεμβάσεις μας, δε θα ξαναχάσετε κάτι μέσα σε κάποια από τις ντουλάπες, ενώ το άνοιγμα των θυρών τους θα… σας φτιάχνει τη διάθεση!

Πόρτες Ασφαλείας

Κατά την ανακαίνιση σπιτιού, πάντα ελέγχουμε το ενδεχόμενο για αλλαγή της κεντρικής πόρτας. Γνωρίζουμε τη σχετική αγορά και θα φροντίσουμε για την κατάλληλη επιλογή που θα ταιριάζει τέλεια αισθητικά με το χώρο υποδοχής, κυρίως, όμως, θα συμβάλλει στην απόλυτη εμπειρία ασφάλειας που χρειάζεται ένα σπίτι.

Συναγερμοί και Συστήματα Ασφαλείας

Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών μίας ανακαίνισης, δουλειά μας είναι να παρουσιάσουμε ένα σπίτι στην ιδανική του μορφή. Για εμάς αυτό μεταφράζεται με όρους αισθητικής, αλλά και απόλυτης ασφάλειας: είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε εναλλακτικές ως προς τα πιο σύγχρονα συστήματα συναγερμών και συστημάτων ασφάλειας που θα προστατεύουν εσάς και κάθε γωνιά του ανανεωμένου χώρου σας.

Πλεονεκτήματα & Οφέλη από την Ανακαίνιση της Κατοικίας σας

Αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα

Εφόσον σκέφτεστε το θέμα “ανακαίνιση σπιτιού”, σκεφτείτε το καλύτερα! Πρόκειται για μία απόφαση που δεν αφορά μόνο σε επιδιορθώσεις ή σε τεχνικές εργασίες. Είτε μιλάμε για μερική, είτε για ολική ανακαίνιση, με το πέρας του έργου θα βιώνετε το σπίτι που σας ταιριάζει, που σας εκφράζει και που σας αξίζει! Είναι αμέτρητοι οι άνθρωποι που περνούν όμορφα στο σπίτι τους, χάρη στις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν με την κατάλληλη συνεργασία. Εταιρείες που διαθέτουν πολυετή εμπειρία, όπως εμείς, μπορούν να αντιληφθούν τί ταιριάζει σε κάθε σπίτι, αλλά κυρίως τί ταιριάζει στους ενοίκους τους!

 

Επιπλέον, η εμπειρία που ακολουθεί την ανακαίνιση μίας οικίας είναι η εμπειρία της ζωής ανώτερης ποιότητας που οφείλεται και στη λειτουργικότητα των χώρων. Στόχος μας, μετά από μία μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού, είναι να έχετε περισσότερους χώρους, να  τους εκμεταλλεύεστε καλύτερα, να πραγματοποιείτε τις δραστηριότητές σας πιο εύκολα και απολαυστικά, αλλά και… να βρίσκετε τα πράγματά σας!

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Μέρος της ποιότητας ζωής που θα απολαύσετε μετά την ανακαίνιση σπιτιού είναι και η βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα. Η αλλαγή των κουφωμάτων και η τοποθέτηση κατάλληλης μόνωσης και συστήματος ψύξης και θέρμανσης εντάσσονται στο πλαίσιο των εργασιών που θα αναβαθμίσουν την αποδοτικότητα της ενέργειας της οικίας σας. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία που προκαλεί η υπερβολική ζέστη ή το κρύο, λόγω της έκθεσης στις καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, θα δείτε να υποστηρίζονται περισσότερο και… τα οικονομικά σας.

Αναβάθμιση αξίας οικίας, χάρη στην ανακαίνιση σπιτιού

Ένα πλεονέκτημα το οποίο προκύπτει με την ανακαίνιση σπιτιού είναι ότι πλέον έχετε στη διάθεσή σας ένα χώρο με χαρακτηριστικά ανώτερης ποιότητας και αυτό έχει ως συνέπεια την άνοδο της αξίας του. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παράμετρο, ειδικά εάν αποφασίσετε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το συγκεκριμένο χώρο. Συνεπώς, εάν λάβουμε υπόψη το παραπάνω, καθώς και ότι, κατά το έργο της ανακαίνισης σπιτιού, οριοθετούμε τα έξοδα που θα κάνουμε, φαίνεται ότι επιλέγουμε μία ιδιαίτερα οικονομική λύση, συγκριτικά μάλιστα με την απόκτηση ενός νέου οικήματος.

Επιλογή του Κατάλληλου Επαγγελματία στις Ανακαινίσεις Σπιτιών

Εφόσον καταλήξατε στην απόφαση μίας ανακαίνισης, απομένει να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία, προκειμένου να πραγματοποιήσει το έργο… των ονείρων σας! Έχει σημασία να βρείτε έμπειρους ειδικούς στο χώρο της ανακαίνισης, οι οποίοι θα αφουγκραστούν τις ανάγκες σας και θα είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας. Αυτοί οι επαγγελματίες είμαστε εμείς και δεσμευόμαστε να δώσουμε στο σπίτι σας την εικόνα και τις προδιαγραφές που του αξίζουν!

Ποια τα Βήματα μιας Ανακαίνισης Σπιτιού;

Τεχνικό Ραντεβού

Βρήκατε τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση του σπιτιού σας και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Όσο πεπειραμένοι, όμως, και εάν είναι οι ειδικοί στην ανακαίνιση σπιτιού, όλες οι ανακαινίσεις δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πλέον, θα πρέπει να καθοριστεί μία συνάντηση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί με κάθε λεπτομέρεια το τί θέλετε να αλλάξετε στην οικία σας, τί θέλετε να παραμείνει και γενικά ποιο είναι το όραμα, οι ανάγκες και οι προσδοκίες σας. Από την πλευρά μας, εμείς, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες σας, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το σχεδιασμό και για τα στάδια της πορείας των εργασιών, ενώ θα αποτυπώσουμε και τις εργασίες που καλούμαστε να εκπονήσουμε στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Οικονομοτεχνική προσφορά

Επόμενο βήμα είναι η σύνταξη μίας οικονομοτεχνικής προσφοράς που θα βασιστεί στην αρχική συνάντηση, ενώ θα έχουν επιβεβαιωθεί αναλυτικά οι επιθυμητές αλλαγές και το πώς “μεταφράζονται” σε εργασίες ανακαίνισης. Στη συγκεκριμένη φάση κοστολογούνται τα υλικά, με βάση το συγκεκριμένο προϋπολογισμό, καθώς και κάθε σχετική εργασία και τοποθέτηση. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε για το κατά πόσο χρειάζεται να εκδοθεί κάποιου είδους άδεια εργασιών.

Ανάπτυξη σχεδιασμού

Και φτάσαμε σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φάσεις που αφορούν στην ανακαίνιση σπιτιού: στην ανάπτυξη σχεδιασμού. Πλέον, οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της εταιρείας μας και η ομάδα τους μελετούν τα δεδομένα και τις ανάγκες του χώρου σας και αναπτύσσονται οι εναλλακτικές προτάσεις που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική σχεδίαση, την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Απώτερος στόχος είναι το βέλτιστο αποτέλεσμα για την οικία σας

Επιλογή υλικών

Καθοριστικό ρόλο τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού, παίζουν τα υλικά στα οποία θα καταλήξουμε. Η σημασία της επιλογής τους στις ανακαινίσεις δεν κερδίζει μόνο στις εντυπώσεις, αλλά και στο κομμάτι της αντοχής. Ενημερώνουμε για τις προτάσεις μας που αφορούν σε προϊόντα προς τοποθέτηση στην κουζίνα, στο μπάνιο και σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο, αλλά και σε εξωτερικό σημείο του σπιτιού. Εγγυόμαστε για τα καλύτερα αποτελέσματα, δεδομένου του άριστου δικτύου προμηθευτών.

Σύμβαση έργου

Φτάσαμε αισίως στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη των εργασιών μας! Σε αυτή τη φάση, όπου έχει γίνει αναλυτικός σχεδιασμός και σχετική ενημέρωση του πελάτη μας, ανακεφαλαιώνουμε και καλούμαστε να υπογράψουμε τη σύμβαση του έργου που θα οδηγήσει στην πιο επιτυχημένη ανακαίνιση! Η υπογραφή του έργου προστατεύει κυρίως εσάς από κρυφά κόστη και απρόσμενες εξελίξεις κατά το έργο. Τέλος, συμφωνούμε για την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

Θέστε και ακολουθήστε ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών

Η ανακαίνιση σπιτιού εμπεριέχει μία πολύ όμορφη προοπτική, καθώς σχεδιάζεται το να αποκτήσει ο χώρος σας την καλύτερη μορφή του! Χρειάζεται, όμως, και οργάνωση! Έχει μεγάλη σημασία να σχεδιαστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, που να αφορά τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική ανακαίνιση σπιτιών. Ως εξειδικευμένοι επαγγελματίες στην ανακαίνιση, με μεγάλη εμπειρία, εξασφαλίζουμε το σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος, που θα περιλαμβάνει κάθε εργασία και τοποθέτηση και θα συμβαδίζει με την επιθυμητή ημερομηνία… επιστροφής στην καθημερινότητά σας.

Πακέτο ανακαίνισης του χώρου σας: Πότε αξίζει να ρωτήσετε;

Σε μία μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού έχει σημασία να πραγματοποιηθεί μία δουλειά ποιότητας· επιπλέον, όμως, σημαντικό είναι και να καταλήξουμε σε μία οικονομική πρόταση που σας συμφέρει και που ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό σας. Εφόσον παρουσιάσετε στη συνεργάτιδα εταιρεία το χώρο προς ανακαίνιση και επικοινωνηθούν οι ανάγκες των αλλαγών, είναι η κατάλληλη στιγμή να ρωτήσετε για τα διαθέσιμα οικονομικά πακέτα.

Μερική ανακαίνιση και μεγάλες ανάγκες

Το ζητούμενο δεν είναι πάντα η ολική ανακαίνιση σπιτιού· ο στόχος, παρόλα αυτά, παραμένει ο ίδιος και αυτός είναι η απόλυτη κάλυψη των αναγκών σας, ακόμη και εάν ζείτε σε ένα σχετικά μικρό σπίτι. Ας δούμε πώς αξίζει να κινηθούμε κατά τη σχεδίαση μίας ανακαίνισης όταν το βασικό ερώτημα είναι: “Πώς θα εκμεταλλευτούμε άριστα τους χώρους ενός όχι τόσο μεγάλου σπιτιού;” 

 • Όταν ανακαινίζουμε το σπίτι μας και οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν το χώρο της κουζίνας, εφόσον ο προϋπολογισμός το επιτρέπει, σκεφτείτε μήπως “ρίξετε” κάποιο τοίχο της κουζίνας δημιουργώντας πάσο ή μία νησίδα μεταξύ κουζίνας και σαλονιού. Ενοποιείστε αισθητικά τους χώρους και θα δοθεί η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού. Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ όσων βρίσκονται στον ευρύτερο νέο χώρο.
 • Μέσα στην υπό διαμόρφωση κουζίνα σας, σκεφτείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε νέους χώρους. Καταργήστε άχρηστα σημεία και κάντε αλλαγές με βάση τις συνήθεις κινήσεις σας. Μη βάζετε πράγματα πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά. Επιπλέον, κάποια κουζινικά μπορείτε να τα κρεμάσετε σε μία ράγα, προσφέροντας νέους χώρους στη νέα σας κουζίνα.
 • Εφόσον ανακαινίζετε το μπάνιο, δημιουργήστε νέο χώρο αντικαθιστώντας την παλιά μπανιέρα με μία ντουζιέρα. Οι νέες καμπίνες ντουζιέρας εκτός από χρήσιμες είναι και ένα δείγμα μοντέρνας σχεδίασης.

Γνωρίζετε τις ανάγκες σας, δεν έχετε προτάσεις: Πώς να κινηθείτε

Γνωρίζετε τις ανάγκες του σπιτιού σας, αλλά δε μπορείτε να καταλήξετε σε ιδέες για την ανακαίνιση σπιτιού που σχεδιάζετε; Και ποιο είναι το πρόβλημα; Εφόσον έχετε απευθυνθεί στην εταιρεία μας, οι ιδέες είναι… καθ’ οδόν! 

Η εταιρεία μας εκπροσωπείται από επαγγελματίες με εξαιρετικές γνώσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Το προσωπικό μας έχει τη δυνατότητα να “διακρίνει” τί θα μπορούσε να εκφράσει τις ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι αισθητικές τάσεις, οι κλασικοί αλλά και οι ανατρεπτικά επιτυχημένοι συνδυασμοί, οι γωνιές που συνδυάζουν την ομορφιά με την άνεση και η επιμονή στη λεπτομέρεια, είναι το αντικείμενό μας. Κατά την ανάπτυξη των προτάσεών μας, να είστε βέβαιοι ότι θα δείτε… ό,τι σας έλειπε!

Χαιρόμαστε να ακούμε οποιαδήποτε σκέψη έχετε σχετικά με την αναμόρφωση του χώρου σας, εάν όμως το μόνο που σκέφτεστε είναι οι μέχρι στιγμής ελλείψεις, εμείς έχουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που θα δώσουν μορφή σε ό,τι τελικά θα… ονειρευτείτε!

Μερική ανακαίνιση και η ανάδειξη επιμέρους χώρων

H ανακαίνιση σπιτιού δεν αφορά πάντα στο σύνολό του· παρ’ όλα αυτά, κάθε ανακαίνιση επιμέρους χώρων μίας οικίας αποτελεί, επίσης, ένα “μεγάλο έργο”! Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα θα πρέπει να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες σας και να δίνει ποιότητα στις στιγμές σας στους νέους χώρους. Ας δούμε τί πρέπει να προσέξουμε σε δύο “δημοφιλείς” χώρους προς ανακαίνιση:

Κουζίνα

Η κουζίνα ενός σπιτιού είναι ένας χώρος όπου επιβάλλεται να απολαμβάνετε τις στιγμές σας, δεδομένου ότι εκεί εκφράζετε και ένα μέρος της δημιουργικότητάς σας κατά τη φροντίδα του φαγητού! Η χρήση και η παλαιότητα, αλλά και η ανάγκη ανανέωσης συχνά οδηγούν προς την απόφαση της ανακαίνισης. Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη διαδικασία του έργου μας, να επιλέξετε ένα στυλ που σας εκφράζει, είτε αυτό είναι σούπερ μοντέρνο, είτε ρετρό. Επίσης, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για μια οικονομική ανακαίνιση, μην περιοριστείτε όμως σε βαθμό που τα υλικά είναι εύκολο να φθαρούν. Επιλέξτε τις νέες επιφάνειες και, ενδεχομένως, τα πλακάκια, συμβουλευόμενοι τους ειδικούς της ανακαίνισης και την εμπειρία τους. Δώστε σημασία στο πού αξίζει να μπει ο νέος φούρνος – εάν τίθεται θέμα μετακίνησης – με βάση το να μη σκύβετε, καθώς και με γνώμονα την προστασία παιδιών. Σκεφτείτε με βάση το να μην κάνετε ατελείωτες… βόλτες, προκειμένου να φέρετε σε πέρας μία συνήθη διαδικασία. Είναι όλα όσα χρειάζεστε εύκολα προσβάσιμα κατά το μαγείρεμα; Θα δημιουργηθούν αρκετοί χώροι κατά τη νέα σχεδίαση; Τέλεια! Και τώρα, επιλέξτε τον κατάλληλο φωτισμό, για να αναδείξετε όσα σχεδιάσατε!

Μπάνιο

Και φτάσαμε σε ένα από τα σημεία του σπιτιού, όπου θα πρέπει να επικρατεί ομορφιά και… χαλάρωση. Οπωσδήποτε θα διαλέξετε τα πιο ωραία χρώματα και τα πιο πρωτότυπα πλακάκια που πάντα ονειρευόσασταν. Τώρα, όμως, είναι η ευκαιρία για έλεγχο και των πρακτικών παραμέτρων: μια που μπαίνετε στη διαδικασία τεχνικών εργασιών ξεκινήστε από τη βάση, ξεκινήστε από τον έλεγχο των σωληνώσεων της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Θα είναι πολύ κρίμα, να προκύψει ότι υπήρχε φθορά και ανάγκη σκαψίματος και ότι δε διαπιστώθηκε. 

 Επιπλέον, σε σχέση με τα πλακάκια σας, επιλέξτε μία ανθεκτική ποιότητα που δεν ευνοεί τη μελλοντική δημιουργία υγρασίας. Εφόσον είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε τη λεκάνη της τουαλέτας σκεφτείτε πρακτικά. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής του επίπλου του μπάνιου, κάντε τη νέα σας επιλογή με βάση τη βέλτιστη αξιοποίηση των αποθηκευτικών χώρων. Γενικά, φροντίστε να συνδυάσετε μία σχετικά οικονομική πρόταση με την αισθητική και τη λειτουργικότητα και… δε θα θέλετε να βγείτε από το νέο σας μπάνιο.

Με το καλό να μπείτε στο νέο, ανακαινισμένο σας σπίτι!

Συχνές ερωτήσεις

Όταν μας ανατίθεται το έργο μίας ανακαίνισης, το πρώτο βήμα κατά την εργασία μας είναι η πραγματοποίηση της σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος του κάθε σχεδιασμού. Αναλύοντας τα παρακάτω, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη σημασία της:

Στάδια οικονομοτεχνικής μελέτης:

 • Καταγραφή εργασιών
 • Αποτύπωση του χώρου προς ανακαίνιση
 • Δημιουργία σχεδίων (κατόψεων κλπ.)
 • Λεπτομερής περιγραφή απαιτούμενων εργασιών
 • Προτεινόμενα υλικά & χαρακτηριστικά τους
 • Χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι κάθε εργασία που μας ανατίθεται θα πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, δε χρειάζεται να το ελέγξετε με φυσική παρουσία στο χώρο της ανακαίνισης. Ο υπεύθυνος μηχανικός που θα επιβλέπει το έργο διαθέτει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία, για ένα άριστο αποτέλεσμα. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να σας αποστέλλεται εγκαίρως υλικό (τύπου video κλπ.), προκειμένου να επιβεβαιώνετε την καλή πορεία μας.

Στην περίπτωση που μένετε μακριά από τον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση που μας ανατίθεται, έχουμε προβλέψει για τα πάντα, προκειμένου να προχωρήσει η επιθυμητή εργασία, όπως πρέπει. Απλά, θα χρειαστούμε από εσάς να καταγραφούν, με την παρουσία σας, οι επιθυμητές εργασίες στο χώρο σας, καθώς και να πραγματοποιηθεί από κοινού η σύνταξη και η διαμόρφωση της οικονομοτεχνικής μελέτης. Στη συνέχεια θα λαμβάνετε τακτικές λεπτομερείς αναφορές, καθώς και όλο το σχετικό οπτικό υλικό. Στόχος μας είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες, όχι μόνο με την παράδοση του έργου, αλλά και κατά τη διάρκειά του.

Επιλογή σωστών συνεργατών H3

Όταν καταλήξουμε στην απόφαση μίας ανακαίνισης, δε μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Σίγουρα, όμως, μπορούμε να βρούμε τους κατάλληλους συνεργάτες που, με τεχνογνωσία και επαγγελματισμό, θα αναλάβουν την ανανέωση του χώρου μας. 

Οι καλύτερες ιδέες! H3

Οι καλύτερες ιδέες είναι μόνο οι δικές σας και αυτό γιατί σχετίζονται με το χώρο όπου εσείς θα περνάτε το χρόνο σας. Εάν τις γνωρίζετε στο… περίπου, οργανωθείτε και καταγράψτε τις, εάν όχι όλες, τουλάχιστον αυτές που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας. Και ναι, θα πρέπει να υπάρξει μία λίστα που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ακόμη και για έμπειρους επαγγελματίες της ανακαίνισης, δεδομένου ότι θα οριοθετήσει το πλήθος των επιλογών.

Υλικά… επιτυχίας! H3

Όταν αναμορφώνει κανείς το χώρο του, οι επιλογές είναι πολλές ως προς τα υλικά. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει κανείς να δει τί προτιμά αισθητικά και να καταλήξει σε ένα προϋπολογισμό. Εφόσον γίνουν τα παραπάνω, η εταιρεία μας έχει την απόλυτη γνώση για να προτείνει τα βέλτιστα υλικά, σε σχέση με το κόστος και την ποιότητα που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα. 

Κατά το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό μίας ανακαίνισης, καθοριστικό ρόλο παίζει και η επιλογή του συνεργείου με το οποίο θα συνεργαστούμε. Είτε η δουλειά όπου θα απασχοληθεί το συνεργείο είναι η ανακαίνιση κουζίνας, είτε η αναμόρφωση όλου του σπιτιού, είτε η αναβάθμιση ενός επαγγελματικού χώρου, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι τεχνικοί συνεργάτες είναι ιδιαίτερα έμπειροι στη συγκεκριμένη ανάθεση. Κάποιες ανακαινίσεις διαφέρουν ως προς τις προδιαγραφές και ζητούν συγκεκριμένες τεχνικές και αντίστοιχες γνώσεις. Και το πιο σημαντικό: επιλέξτε μόνο αυτούς που έχουν αποδείξει τον επαγγελματισμό και το σεβασμό τους προς συνεργάτες και τους πελάτες!

Φτάσατε, λοιπόν, στην απόφαση να ανακαινίσετε το χώρο σας! Εσείς γνωρίζετε τις ανάγκες σας, σε ποιους, όμως να απευθυνθείτε για τη συγκεκριμένη δουλειά; Να επιλέξετε ανεξάρτητους επαγγελματίες ή μία τεχνική εταιρεία ανακαινίσεων; Οπωσδήποτε θα πρέπει να πάρετε το χρόνο σας και να κάνετε μία έρευνα, προκειμένου να συλλέξετε όλες τις σχετικές πληροφορίες. Ένα είναι βέβαιο: εμείς στην AsT Constructions & Design σας διασφαλίζουμε το άριστο επίπεδο κάθε είδους ανακαίνισης που αναζητάτε. Διαθέτουμε όλη την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, συνέπεια και τεχνογνωσία, καθώς και εξασφαλισμένη συνεργασία με τα καλύτερα συνεργεία του είδους. Σας προσκαλούμε να κάνετε την έρευνα που αφορά στον κλάδο μας, ενώ για εμάς μπορούν να μιλήσουν και οι πολυάριθμοι ευχαριστημένοι πελάτες μας!

Εάν η ερώτηση είναι: “ανακαινίσεις σπιτιών ή επαγγελματικών χώρων;”, η απάντησή μας είναι: “Και τα δύο!” Και το εννοούμε, δεδομένου ότι σε εμάς, στην AsT Constructions & Design, τόσο οι ανακαινίσεις οικίας, όσο και οι ανακαινίσεις γραφείων, εταιρειών και άλλου τύπου επαγγελματικών χώρων συγκαταλέγονται στις εργασίες που αναλαμβάνουμε. Δεδομένου ότι έχουμε φέρει σε πέρας πολυάριθμες αναθέσεις από κάθε κατηγορία, κατά την αναζήτησή σας ουσιαστικά δε θα αναρωτηθείτε για πολύ: είμαστε η επιλογή που αξίζει σε εσάς και στο χώρο σας!

Όλοι μας θέλουμε ένα ωραίο και ποιοτικό αποτέλεσμα, στον ανακαινισμένο χώρο μας. Ένα ερώτημα, όμως, που προκύπτει με την απόφαση ανακαίνισης μίας κατοικίας ή του χώρου όπου εργαζόμαστε είναι το πώς η εκπόνηση των εργασιών θα γίνει οικονομικά. Στη δική μας εταιρεία τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, καθώς λαμβάνουμε πάντα υπόψη και την οικονομική παράμετρο. Αφενός φροντίζουμε να ενημερωθούμε έγκαιρα και πολύ πριν την ολοκλήρωση για τον προϋπολογισμό σας. Επίσης, έχουμε εξαρχής φροντίσει να παρέχουμε κάποια πακέτα, για τα οποία ενημερώνουμε κάθε ξεχωριστό πελάτη μας. Τέλος, σε κάθε φάση της διαδικασίας δίνουμε όλες τις πληροφορίες και ενημερώνουμε για εναλλακτικές προτάσεις, επιδιώκοντας να υπογραμμίσουμε τί συμφέρει και από άποψης αντοχής του τελικού έργου.

Κάνετε κάποιες σκέψεις σχετικά με την αναμόρφωση ενός χώρου; Έχετε την ανάγκη της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισής του; Είμαστε οι κατάλληλοι για να δώσουμε την καλύτερη μορφή σε ό,τι χρειάζεστε!

Ψαχνετε για ανακαίνηση σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου?

Επικοινωνήστε μαζί μας

Shopping Cart